Wall of fame

Pages

Merkkiarvio: NYX

NYX on ollut noin vuoden Suomen meikkimarkkinoilla. Netissä sitä ollaan myyty jo paljon aikaisemmin, mutta kivijalkakaupoissa (tällä hetkellä vain Sokoksilla) se on suht uusi tuttavuus. Olen testannut erilaisia tuotteita merkiltä ja annan yleisen arvion, mitä mieltä NYXistä ja sen tuotteista olen.

Primerit

Olen vain testannut kämmenselkään. Etenkin Pore Filler tuntui kovin silikonisilta ja siltä, että se lähtisi rullautumaan naamaltani pois. Ei sovi minun ihotyypille ainakaan, saattaa sopia jollekin toiselle. Angel Veil vaikutti mielestäni parhaimmalta, enemmän nestemäiseltä. Jos haluaa meikkipohjaansa "hehkua" niin voisin suositella sitä.

Contour/highlight/CC

Olen saanut käsityksen, että NYXin värikorrektoijat ovat hyviä. Minusta ne tuntuivat ihan hyviltä, kun kaupassa kokeilin. En ostanut, kun on omia muitakin jäljellä.
   Nestemäisen highlighterit, eli Born To Glow Liquid Illuminatorit vaikuttivat oikein kivoilta ja saatankin napata vaaleimman sävyn kesämeikkiin. Yleensä käytän vain puuterimaisia, mutta nestemäinen voisi antaa higlighterille enemmän potkua.
   Omistan Wonder Stickin, joka on siis kaksipäinen voidemainen varjostus- ja korostustuote. Ostin alunperin sävyn "light" kylmän ruskean takia, mutta varjot katosivat heti häivyttäessä. Vaalea oli siinä sävyssä hyvä. Vaihdoin kaverini kanssa "medium"iin, jolloin ruskea oli tummempi, mutta paljon lämpimämpi. Vaalea korostusväri on liian tumma ja keltainen. Tuotetta on vaikea levittää ja se katoaa iholta helposti. Lisäksi värivaihtoehdot kaikenkaikkiaan ovat mielestäni huonot.
   Puuterimaista Highlight- & Contour HD palettia olen saanut kokeilla kavereilta. Rakastan vaaleimman paletin helmiäistä korostusväriä, ja varjokseenkin löytyy hyvä kylmän ruskea. Muuten en oikeaastaan löytäisi muille napeille hirveästi käyttöä itse, minkä takia en ole ostanut omaa samanlaista (ja minulla on halvempi vaihtoehto Makeup Revolutionilta, jolla pärjään hyvin).

...meh. Ei vaan...ei.

Puuterit/poskipunat: 

Halusin hienojakoista puuteria ja ihastuin kaupassa NYXin HD Studio Finishing Powderiin. Alkuun tuote vaikutti ihanalta, mutta huomasin puolivahingossa sen heijastavan valoa ihan kummallisesti. Puuteri ilmeisesti sisältää jotain helmiäistä, minkä pitäisi saada iho hehkumaan, mutta minulla se näytti kuin olisin luonut nahkaa. Hyvin oudosti heijastavaa läikikästä nahkaa... Oli vaikea saada puuteri blendaantumaan ihoon, ilman että ei olisi jäänyt länttejä. Harmi, koska muuten puuteri toimi hyvin ja piti kesällä ihon mattapintaisena. Kivijalkakaupoista en ole vieläkään löytänyt itselleni sopivaa irtopuuteria.
   Poskipunista tiedän lähinnä taas puskaradion kautta ja swatchauksella, että värit ovat kivoja ja ne levittäytyvät nätisti.

Kulmat: 

En käytä Brow Pomadeja, mutta olen kuullut NYXin pomadeista paljon hyvää. NYXin Micro Brow Pencil on paljon tutumpi ja käytän sitä lähes aina. Rakastan ABHn Brow Wiziä, mutta NYXin vastaava on kolmasosa sen hinnasta. Toki ABHn on paljon pehmeämpi, mutta NYXin tuote kestää ihan yhtä kauan (minulla n. 1kk)  ja saan nätit ja tarkat kulmat. Itse käytän sävyä "taupe", vaikkakin hyllyjen tyhjyyden takia käytän nyt "medium brown"ia. Se on vaan niin kätevä ja helppo kulmatuote; pehmeämpi ja luonnollisempi kuin kynä, mutta tarkka ja nopea. Haluaisin kokeilla Soap&Gloryn vastaavaa, mutta en ole vielä löytänyt hyvää (ja kohtuuhintaista) nettikauppaa, joka toimittaisi Suomeen. Myös H&Mlla on kuulemma vastaava.

Tämän tyyppinen vahakynä on suosikkini kulmien laitossa, ja NYXin on tähän mennessä paras hinnan, laadun ja värien puolesta minulle. Aion selvittää onko Suomessa muita vastaavia.

Silmät: 

Luomiväreissä NYX on todella hyvä valinta. Omistan yksittäisiä nappeja ja yhden paletin. Olen leikkinyt muidenkin paleteilla ja olen NIIN tyytyväinen NYXin luomivärien laatuun. Etenkin helmiäiset ovat uskomattoman pikmenttisiä, pehmeitä ja helppo levittää. Matat ovat myös pikmenttisiä, mutta hieman kalkkimaisia. Yksittäisiä värejä, tekstuureja ja paletteja on todella monta ja uskon monen löytävän itselleen jotakin. Suosikkini on Prismatic Shadows- sarja ja Full Throttle neljän sävyn luomiväripaletit. Aion varmasti hankkia muitakin paletteja, tällä hetkellä kiinnostaa uudet Ultimate Shadow -paletit.
   Omistan parit "hassutustuotteet" eli mintunvihreän ripsivärin ja valkoisen nestelinerin NYXiltä. Etenkin maskeeraus ja naamiaishommissa NYXin valikoima on mukavan kirjava. Ripsiväri oli kuin maalia, hirveän paksua ja ei lähtenyt juuri millään irti. Naamiais/kuvaus käyttöön hyvä, mutten usko että ripset tykkäisivät päivittäisestä käytöstä. Liner on oikein hyvää ja pikmenttistä ja suti on mukavan ohut. Ehkä hieman liian vetistä minun makuuni, mutta silti loistava tuote!
   Kajaaleista omistan yhden valkoisen jumbokynän, jonka ostin aikoja sitten netistä, ennenkuin NYX rantautui Suomeen. Kuulin tuotteesta drag queen videoissa, ja käytänkin sitä lähinnä, kun "avaan" silmää, eli teen uuden alaripsirajan. Sisärajauksena se on mukava levittää terän paksuuden takia, mutta kestää pikmenttisenä minulla vain parisen tuntia. Lisäksi tuotetta ei saa lisää ilman super isoa terotinta, jonka voi ostaa NYXiltä erikseen. (Tosin minulla  kynässä lukee 5g, kun NYXin sivuilla lukee 12g? Onko uusissa enemmän tuotetta? Mutta sama hinta? :D)

Full Throttle -paleteissa sävyjen yhteensopivuus silmämeikissä on mietitty hyvin loppuun.
Kuvassa paletti sävyssä Daring Damsel.

Esimerkkiä ilman salamaa ja sen kanssa.
Luomivärien laatu on mielestäni huippuluokkaa.

Huulet: 

NYX on todella panostanut huulituotteisiinsa, niiden laatuun ja variaatioon. Tästä osiosta tulisi hirvittävän pitkä, jos kaikista lähtisin selittämäään, joten koitan sanoa kaikentyyppisistä pääpirteisesti.
  Huulikynät ja huulipunat ovat hyviä, etenkin mattahuulipunat. Hyvä pikmentti, kestävyys ja mukavuus.
  Soft Matte Lip Creamit on NYXin ehkä tunnetuin tuote ja etenkin nuden ja vaaleanpunaiset sävyt ovat todella hyviä. Käytän usein joko ombrehuuliin kiillon kanssa tai koko huulille. Omistan muutaman eri sävyissä. Tummissa/erikoisemmissa väreissä koostumus on aivan eri kuin "perusväreissä". Esimerkiksi Cannes on aivan ihana, kun taas Transylvania on läikikästä tuskaa. Sen sijaan erikoisemmissa väreissä, ellen jopa muutenkin NYXin huulituotteista suosittele enemmän Liquid Suedeja. Minusta kuivattaa vähemmän, tasaisempi koostumus ja upeita normaaleja ja erikoisiakin värejä ja tasaisella laadulla sävystä riippumatta. Minusta lähin Jeffree Star nestehuulipunan korvike, jos sellainen olisi hakusessa. Mitä en todellakaan suosittele on Lingerie-nestehuulipunat, jotka kuivattavat huulet ihan muruisiksi korpuiksi. Värit ovat kivoja, mutta tuote on hirveän tahmea ja kuivattava. Molemmat ongelmat saa hoidettua huulirasvalla ja puuterilla, mutta sekin vaikuttaa koostumukseen. Hirveä vaiva saada tuote toimimaan kunnolla, joten ei, en suosittele.
  Kiillot ovat erittäin hyviä. Itse käytän Butter Glosseja, sillä ne kosteuttavat, tuntuvat mukavalta huulilla, eivät tahmaa ja värivalikoimasta löytyy vaikka ja mitä. Haluaisin kokeilla hieman pikmenttisempää versiota Intense Butter Glossia, etenkin ombrehuuliin. Tummemmat sävyt vaikuttivat myös toimivilta.
  Metallisia huulituotteita tai "chubby stick" tyyppisiä tuotteita en ole vielä kokeillut NYXiltä, mutta aion varmaan jossain lähitulevaisuudessa.

Muutama suosikki: Liquid Suede "Tea&Cookies" ja "Vintage",
Soft Matte Lip Cream "Cannes" ja
Butter Gloss "Strawberry Parfait"


Muuta:

Kiinnityssuihkeita, eli setting sprayta NYXillä on kahta erilaista; matta ja dewy (kostea/raikas). Minulla on matta, mutta saatan hankkia sittenkin dewyn. Minulla ei suihke yksin pidä naamaa rasvoittumasta ja jotenkin pidän dewyn antamasta lopputuloksesta enemmän. Iho näyttää kosteutetummalta, hehkuvalta ja terveemmältä. Lähinnä ostin NYXin suihkeen, koska pidän pullon koosta matkustaessa enemmän, kuin Makeup Foreverin isommasta. Lisäksi halusin verrata hinnoissa, kunka paljon se vaikuttaa suihkeen laatuun. Ainakin MF on  "sumuisempi" kuin NYXin, joka tulee minulla ainakin enemmän pisaroina naamalle. Saattaa olla kestävyydessäkin eroja, mutten mitään hirveää eroa ole huomannut. MF minulla on tämän lisäksi dewy, joten voi olla ihan sen takia, miksi pidän enemmän sen lopputuloksesta. Luulen, että NYXin vastaava ajaa asiansa, mutta mattaversio ei juurikaan minua hetkauta. Minulla se on enemmän primerista ja puuterista kiinni, miltä meikki baari-illan ja maailmanlopun jälkeen näyttää :D
   Sudeista en ole kuullut yhtään mitään, en puskaradiossa, meikkiguruilta - en keneltäkään yhtään mitään, vaikka niitä hyllyissä myydäänkin. Minua kiinnostaisi tietää miten ne suoriutuvat meikkaamisesta, mutta tuskin aion kokeilla. Minulla on jo hyvä arsenaali ja ostan halvemmalla hyviä netistä muualta. Tuntuu vain, ettei kukaan ole kokeillutkaan niitä...

NYXin kiinnityssuihke on hyvä etenkin tuotetta kokeilevalle,
ja jos ei halua käyttää isoon pulloon useita kymppejä.


Yhteenvetona

Pohjustus ja puuterituotteiden valitsemisessa kannattaa selvittää ensin, mitä asiakaskunta on sanonut ja testaamalla aina itse kämmenelle kaupassa. Luomiväreissä tuskin voi mennä pieleen ja huulituotteissakin löytyy jokaiselle jotakin, niin koostumuksessa kuin väreissäkin. Suurin osa tuotteista toimii loistavasti, kun taas jotkut pistävät miettimään, miten ne ovat hyllyyn asti päässeet. Kuitenkin NYX on erittäin hyvän hintainen ja kaikenkattava merkki, jolta tuntuu löytyvän kaikkeen ja kaikille jotakin. Olen erityisen iloinen erikoisemmistakin sävyistä valikoimassa, kuten harmaasta huulipunasta, vaaleanpunaisesta ripsiväristä yms. NYXillä on eväitä luovempiinkin meikkailuihin. Yhtenä miinuksena täytyy sanoa, että tuntuu että tuotteita tulee hyllyihin kovin harvoin ja usein onkin se juuri oikea sävy jotakin loppu. Yleensä toivonkin edes testeriä ja menen kotiin ostamaan netistä. Tämä tosin ei ole NYXin ongelma, vaan jälleenmyyjän... Tässä vielä loppuun helmet ja hiilet tuotteista:

Kokeile:


  • Full Throttle - luomiväripaletit 
  • Liquid Suede - huulipunat
  • Micro Brow Pencil - kulmakynä

Skippaa: 


  • Pore Filler - primeri
  • Studio HD - puuteri
  • Lingerie - huulipunat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti