Wall of fame

Pages

Top5: Aasialainen kosmetiikka


Aasialainen ja etenkin korealainen kosmetiikka on viimeaikoina noussut esiin. Sitä saa jo erinäisistä verkkokaupoista Suomeen ja jostain harvoista kivijalkakaupoistakin. Japanilaisia kasvonaamioita myydään jopa laivan tax-freessa. Merkkejä on valtaisa määrä ja kaikki purkit ovat söpöjä ja houkuttelevia, sekä yleensä myös halpoja. Lisäksi suosioon vaikuttanee eläinkoekielto ja hyvät raaka-aineet. Kaikki eivät välttämättä kuitenkaan tiedä mitä kannattaa hankkia. Itse, kun olen kokeillut kaikenlaista korealaista kosmetiikkaa muutaman vuoden ajan, niin päätin listata muutaman "holy grail"ini avuksi niille, jotka miettivät mistä aloittaa.

1) Innisfree No-Sebum Mineral Powder


Tämä ansaitsee tulla ensimmäisenä mainiituksi. Voi hyvä luoja, jos tätä saisi ostettua kilon purkeissa. Innisfreen No-Sebum Mineral Powder o ehdottomasti paras puuteri, mitä olen koskaan kokeillut. Puuteri on täysin väritöntä, ihanan hienojakoista, täydellistä "beikkaamiseen", levittyy tasaisesti, ei loista takaisin salamavalossa, tekee meikistä täydellisen luonnollisen ja mattapintaisen. Se tuoksuu mintulta, joka voi jollekin olla ongelma, mutta minulle se on vain miellyttävä tuoksu. Purkki on 5g, eli todella pieni, mikä on ainoa negatiivinen asia. Hinta n. 7-8e. Ostankin yleensä usean, sillä käytän yhden purkin n. 2kk sisään. Toisaalta se on kätevä matkustaessa. Eniten pidän tämän puuterin kyvystä pitää meikki mattapintaisena paljon pidempään kuin muut kokeilemani puuterit. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, sillä tämä pelasti meikkini valumasta naamalta kesän kuumuudessakin.

2) Kasvonaamiot (Mitomo & Tonymoly)


Ehkä käytetyimpiä tuotteita kasvojenhoidossa koreassa ovat sheet maskit, eli harsomaiset kasvonaamiot. Olen itse todella laiska ihonhoidossa, mutta tämän minäkin jaksan tehdä. Laitan yleensä sheet maskin 1x viikossa, kun olen pessyt naamani ennen nukkumaanmenoa. Räplään kännykkääni n. 20min ja heitän naamion naamaltani roskiin ja hieron aineen naamaani. Näiden kanssa ei tarvitse enää nousta pesemään tuotetta pois naamalta, kuten mutanaamioissa. Näitä on kaikilla merkeillä monta erilaista. Naamion harson/kankaan laadulla on paljon väliä, miten aine imeytyy ihoon. Itse pidän kosteuttavista ja kiinteyttävistä naamioista. Suosittelen japanilaisen Mitomon ja Tonymolyn naamioita. Näissä harson laatu on hyvää, malli sopii kasvoille ja naamio tekee mitä lupaa. Etude Housen ja HolikaHolikan Juicy maskit olivat mielestäni enemmän silmänlumetta, vaikea asettaa ja kuivuivat nopeasti. On monia merkkejä, joista olen kuullut hyvää, mutta en ole vielä ehtinyt kaikkea kokeilla. Aion testata enemmän, niin kerron sitten joskus enemmän ja tarkemmin tästä aiheesta erillisessä postauksessa.
TonyMolyn I'm Real -maskit ovat suosittuja ja itsekin pidän niistä.
Kosteuttaa hyvin!
Mitomon naamioista kultainen naamio on ehkä tunnteuin. Se sisältää mehiläismyrkkyä ja kultaa.
Pinkissä naamiossa on raaka-aineena istukkaa, hyi! :D
 Mutta nämä maskit todella toimivat, ihoni oli kimmoisa kuin ennen teini-ikää.
Mitomo Kollagen + Lithospermum -naamio on ehkä paras tähän asti kokeilemistani.
Näitä saa esim laivalta, n. 2-3e/kpl tai monen kappaleen pakkauksissa.


3) Wonder Pore ja Pig Nose

Jos ongelmana ovat mustapäät ja isot ihohuokoset, niin korealaisilla on näihin parhaat tuotteet. Minun nenäni leikkii leppäkerttua, mutta näillä tuotteilla olen saanut ongelmaa selvästi pienennettyä. Kyseessä siis Etude Housen Wonder Pore -sarjan Freshner ja Holikaholikan Pig Nose Clear -nenätarrat. 
   Olen kuullut koko Etude Housen Wonder Pore -sarjasta hyvää ja yksi lempi idolinikin vannoo sen nimeen. Käytän Wonder Pore Fresheriä kuin kasvovettä, pesun jälkeen pyyhin/taputtelen tuotetta vanulapulla naamaan aamuin illoin. Ensimmäiset pari viikkoa iho alkoi pukkaa likaa ulos, mutta tilanteen rauhoituttua ihoni on tasaisempi ja puhtaampi. Suosittelen kokeilemaan, jos mustapäät aiheuttavat päänvaivaa. 
   HolikaHolikan nenätarrat/naamiot ovat auttanet vetämään pois ylimääräistä kuonaa huokosista. Ensimmäinen lappunen avaa ihohuokosia, toinen on tarra, joka kiinnittyy likaan ja vetää ne pois huokosista. Kolmas vaihe rauhoittaa ihoa ja supistaa ihohuokosia. Näitä käytän aina fiiliksen mukaan, yleensä naamapesun tai kuorinnan jälkeen ennen naamiota. Käytän näitä myös leukaan, kun kyseistä tuotetta ei ole erimallisena muualle naamaan. Toimii siinäkin hyvin. Itse en pidä mustista geelimäisitä mustapäätarroista, sillä onnistun aina sotkemaan jotakin, ja minulla ei nenän vierustasta kyseiset naamiot kuivu ikinä. Nämä paperiset on jotenkin vähemmän sottaavia ja helpompia käyttää. Minulla tämä toimii, mutta jotkut pitävät enemmän mustista geelinaamioista.

Etude House Wonder Pore Freshner.
Ostin n.15e 500ml, sitä on vielä reilusti yli puolet jäljellä vaikka yli 8kk olen sitä käyttänyt.

Holikaholika Pig Nose Clear Blackhead - nenätarrat.
Ostin juuri kolmannen 10x erän näitä.
Nämä ovat helppoja käyttää ja minulla hyvän kokoisia ja nappaavat aina mukaansa kaikkea möhmää ihohuokosista.


4) BB-voiteet/meikkivoiteet (Missha, Etude House, Holikaholika, The Face Shop...)

Korealaiset meikkivoiteet ovat aivan omaa luokkaansa kuin länsimaiset. Ne ovat vaaleampia, enemmän kylmäsävyisiä, kosteuttavia, yleensä peittäviä, mutta silti ohuita. En pidä, kun länsimaisissa meikkivoiteissa on hirveä määrä silikonia "tasoittamaan" ihoa. Minulla yleensä kyseiset voiteet kakkuuntuvat, liikkuvat iholla ja takertuvat kuiviin kohtiin. Korealaiset sen sijaan tekevät aivan ihana BB- ja CC-voiteita, jotka sopivat mielestäni etenkin kuivalle ja sekaiholle hyvin. Itse olen kokellut useaa merkkiä ja lajia, ja osaan suositella ainakin Misshan BB-meikkivoiteita. Jotenkin tuntuu, että korealaisten meikkivoiteet enemmän hoitaa, kuin tukkii ihoa. Vaikka värivaihtoehdot sinänsä ovat suppeat (jotain 2-5/voide), niin etenkin vaaleaihoisille punapohjaisille pitäisi löytyä hyviä vaihtoehtoja. Korealaiset ihannoivat vaaleaa kuulasta ihoa, minkä takia meikkivoiteet taittavat enemmän kylmiin sävyihin kuin keltaisiin, mikä on taas usein länsimaisissa meikkivoiteissa suosittua. Netistä ostaessa on kylläkin valitettavan vaikeaa tietää, miltä voide omalla iholla näyttää. Itselläni on nyt puolivahingossa punapohjainen meikkivoide käytössä, vaikka olenkin keltapohjainen, mutta saan sen banaanipuuterilla onneksi korjattua. 

Kulttituote; Holikaholikan Aqua Petit Jelly BB Cream.
 Itse olen kokeillut vasta testerin, mutta aion hankkia tätä asap. Ihanan ohutta, mutta peittävää.
Etude Housen Magic Any Cushion on suosittu ja yksi halvimmista vaihtoehdoista cushion -meikkivoiteissa.
Nyt käytän The Face Shopin cushion meikkivoidetta vertaillakseni L'oréalin vastaavan kanssa, ja olen huomannut niissä olevan aivan eri koostumukset. Peittävyys ja kestävyys olivat paljon parempia. Cushionit ovatkin korealaisten erikoisuus. Ymmärrän mistä haloo johtuu. Matkustaessa erittäin kätevä, peittää hyvin, helppo levittää ja asettuu iholle luonnollisesti. Joissain tapauksissa on myös hoitavia ainesosia. On myös olemassa cushion poskipunia ja korrektoreita. Haluan kokeilla vielä ainakin Etude Housen ja Misshan cushion meikkivoiteita ja ehkä jotain kalliimpaa, kuten Espoir, Hera tai Iope.

Ostin näistä Mikki Hiiri meikivoiteen. Koreassa on nyt trendinä yhteistyöt meikkifirmojen ja erilaisten hahmojen kanssa. The Face Shopilla on Disneyn kanssa monia eri tuotteita ja enkä pääse yli kuinka söpöjä purkit ovat! Lisäksi on esim.  Rilakkuma, Hello Kitty,  Gudetama, Line Friends ja Pokemon -meikkejä.
...ja kun tähän kaikkeen lisätään vielä mainoskampanjatt, joissa lempi bändini (kuvassa SHINee) myy tuotetta, niin rahanmenoni on taattu :'D 

5) Huulituotteet (Etude House, Tonymoly...)

Lip tint eli huulisävyte on hyvin suosittu tuote Aasiassa. Yleensä kyseisellä tuotteella saa hyvät luonnollisesti pitkäkestoiset punaiset huulet ja sillä on helppo tehdä suosittu obre-huulimeikki. Näitä lajikkeita ja tyyppejä ja merkkejä on pilvinpimein; nestettä, vahaa, voidetta, geeliä, moussea, kynää, kalvoa... Voisin lyödä vaikka vetoa, että jokaisella meikkaavalla koreakosmetiikka rakkaalla on joku lip tint kokoelmassaan. Tästä kategoriasta löytyy ehdottomasti myös söpöimmät purkkidesignit.

Näiltä ei ole voinut välttyä, kyseessä siis Tonymolyn Petit Bunny Gloss Bar -huulikiiltokynät.
Omistan itse näistä kolme. Ihania värejä, kosteuttavia ja piristää meikkipussin sisältöä.
Yleensä nämä söpöt huulituotteet eivät ole hinnalla pilattu ja liikutaankin jossain 5e tuntumassa, ellei jopa alle. Nimenomaan sävyttävät huulirasvat, -kiillot ja liptintit ovat suosikkejani. Huulipunista en tähän asti ole pitänyt ainakaan verrattuna länsimaisiin merkkeihin. Nämä ovat vaan niin halpoja ja hauskoja, että melkeen aina tarttuu joku mukaan ostoksia tehdessä. Huulisävytteitä tulee myöös kivan tummissa kirsikan sävyissä, niin suosittelen vahvojen huulten fanien etsimään niitäkin!
En tarvitse, mutta kun mä haluun...se on sydän ♥A♥

Tuo tummin sävy Etude Housen Rose Tint Lipseissä on kutkuttanut ostaa jo jonkin aikaa...

Toivottavasti näistä oli jotain hyötyä jollekulle uteliaalle! Suosittelen kokeilemaan, sillä jotkut tuotteet ovat niin paljon parempia ja halvempia, kuin mitä meidän kaupoista saa. Todella monet tuotteet sopivat suomalaiseen ihoon ja esimerkiksi Innisfree ja Nature Republic ovat muistaakseni vegaaneja merkkejä. Korealaiset eivät myöskään testaa meikkejään eläimillä, joka on usealle tärkeää. Ihonhoidossa etenkin etana ja aloe vera voiteet ovat mahtavia, mutta en nyt osannut suositella mitään tiettyä merkkiä tai tuotetta niihin...vielä. ((; =゚3゚=))~♪

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti